DAN ODPRTIH VRAT ČEBELARSKEGA DRUŠTVA NOVA GORICA

 

 

 

V petek 17.6.2016 med 09. in 14. uro je Čebelarsko društvo Nova Gorica organiziralo dan odprtih vrat , pred občinsko stavbo Nova Gorica. Z namenom, obiskovalce čim širše informirati in izobraziti o področju čebelarstva in njegovem pomenu.

Za predstavitev promocije je poskrbel Marc Boris in žena Marija, ki sta opremila stojnice in izobesila razne čebelarske plakate.

Na stojnici je bila možnost pokušine akacijevega, lipovega in cvetličnega medu, cvetnega prahu. Katerega so predstavili čebelarji Vidmar Branko, Marc Boris in Hozjan Martin. Predstavljeni so bili tudi razni modeli sveč iz čebeljega voska.

Na drugi stojnici pa je bil na razpolago promocijski material Čebelarske zveze Slovenije: Pestrost okusov slovenskega medu, Medenjaki, Tehnološki nasveti za pridobivanje kakovostnega medu, Brez čebel ni življenja, Čebele in okolje, Gozd in čebele,.

Razstavljen je bil tudi steklen panj na dveh satih s čebelami in označeno matico, katerega je prinesel mentor čebelarskega krožka Vidmar Branko. Razstavil je tudi svoje panjske končnice.

Da so se obiskovalci ,največ otroci vrtcev Nove Gorice, Kromberka in Solkana poleg medu posladkali z domačimi medenjaki in odžejali z limoninim sokom in medom, pa je poskrbela Vidmar Aleksandra.

 

Za vso ostalo pa je poskrbel predsednik Čebelarskega društva Nova Gorica Izidor Šuligoj.

 

 

 

 

Nazadnje urejano na 1, 30.06.2016 17:05

Prijavite se za komentiranje
Go to top