Društvo objave

Izlet Lovrenc na Phorju

V soboto 26.8.2017 smo se člani čebelarskega društva Nova Gorica udeležili izleta, ki ga je organiziralo čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju. Na vse zgodaj smo se odpravili iz avtobusne postaje v Novi Gorici ,do prvega postanka na Trojanah za prvo kavico in krof. Pot nas je nato vodila do čebelarskega centra Maribor, kjer nas je že čakal naš gostitelj g. Vlado Pušnik, dolgoletni vodja in organizator vsega kar se tam dogaja in član ČD Lovrenc na Pohorju.

voščilo

        VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO TER MEDENO 2017  ( KLIKNI NA PREBERI VEČ )

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Čebelarsko društvo Nova Gorica  smo 18. novembra. 2016  sodelovali v sklopu Čebelarske zveze Slovenije v tradicionalnem Slovenskem zajtrku. Naši čebelarji so radodarno zbrali in podarili med , ki je bil potreben za obdarovanje otrok v vseh vrtcih v Novi Gorici in oklici.
      V petek 17.6.2016 med 09. in 14. uro je Čebelarsko društvo Nova Gorica organiziralo dan odprtih vrat , pred občinsko stavbo Nova Gorica. Z namenom, obiskovalce čim širše informirati in izobraziti o področju čebelarstva in njegovem pomenu. Za predstavitev promocije je poskrbel Marc Boris in žena Marija, ki sta opremila stojnice in izobesila razne čebelarske plakate. Na stojnici je bila možnost pokušine akacijevega, lipovega in cvetličnega medu, cvetnega prahu. Katerega so predstavili čebelarji Vidmar Branko, Marc Boris in Hozjan Martin. Predstavljeni so bili tudi razni modeli sveč iz čebeljega voska. Na drugi stojnici pa je bil na…

DOVOLJENA ZDRAVILA ZA LETO 2016

    Spoštovane čebelarke, spoštovani čebelarji, glede na nastalo situacijo v letu 2015, vas obveščamo in opozarjamo, da naročate zdravila za zatiranje varoje pri veterinarju mag. Planincu ali v veterinarski ambulanti. Za leto 2016 so na voljo sledeča zdravila: 1. MAQS – mravljična kislina v gelu – predvidena cena 8,50 za 1 družino 2. Formivar 85 % mravljična kislina v tekočini – predvidena cena 17.6 za 1 l 3. Thymovar – timol ploščice – predvidena cena 5.10 za 1 družino 4. Api life var – timol ploščice – predvidena cena 5.50 1 družino 5. Bayvarol – trakovi – predvidena cena…

ZDRAVILA PROTI VAROJI -OBVESTILO

Veterinarji za zdravstveno varstvo čebel na VF NVI obveščamo imetnike čebel, da se bo v letu 2015 za zatiranje varoze pri čebeljih družinah uporabljala zdravila za naslednjimi učinkovinami: -Timol mravljična kislina, flumetrin ali kumafos pri čebeljih družinah z zalego -Oksalna kislina, mlečna kislina, amitraz ali kumafos pri čebeljih družinah z zalego Zdravila lahko naročite osebno po svetovanju z veterinarjem na Tel. 040 740 805 vsak dan med 7 in 15 uro. Naročila sprejemamo do konca feb 2015- Veterinarji za zdravstveno varstvo čebel VF NVI. Sporoča > Špacapan.
Go to top