EKSUKZIJA NA ŠTAJERSKO

 

 

 

V nedeljo 2.10.2016 smo se člani čebelarskega društva Nova Gorica udeležili izleta, ki ga je organiziralo naše pobrateno čebelarsko društvo Rače. Na vse zgodaj smo se odpravili iz avtobusne postaje v Novi Gorici ,do prvega postanka na Trojanah za prvo kavico. Pot nas je nato vodila do Vitanj, kjer so nas že čakali naši prijatelji iz Rač. Tu smo si ogledali KSEVT – Kulturno Središče Evropskih Vesoljskih Tehnologij. Vodička nam je predstavila razstavo posvečeno pionirju vesoljskih poletov Hermanu Potočniku Noordungu, ki se je rodil v teh krajih. V objektu so razstavljeni originalni fotoaparati in kamere, ki so bile uporabljene v vesolju.

Po napornem poslušanju smo se okrepčali v bližnji restavraciji s pohorskim loncem.

Nadaljevali smo z izletom do Slovenskih Konjic ,do družinskega čebelarstva Žvikart. Delo čebelarstva nam je predstavil gospodar Aleksander, ki je povedal da čebelarijo s 300 družinami na raznih prevoznih enotah, ki jih prevažajo po celi Sloveniji. Ponudbo čebeljih pridelkov nam je predstavila žena, za popestritev z anekdotami, pa je poskrbel najstarejši čebelar v družini oče Franc.

Ogledali smo si tudi lepo urejeno točilnico in trgovino.

Od tu nas je pot vodila do Žičke Kartuzije, katero smo si prav tako ogledali z vodičko, ki nas je popeljala v stare čase.

Ponovno je sledilo potovanje do gostilne PRI DVOJČICAH v Križeči vasi, pri Poljčanah. Da smo kosilo lažje prebavili pa je poskrbel družinski ansambel z domačo muziko in programom.

Po napornem kosilu in druženju, smo se zadovoljni z novimi informacijami, odpeljali proti domu.

Za lep nedeljski dan, še enkrat iskrena zahvala našemu pobratenemu čebelarskemu društvu Rače in seveda tudi vsem našim čebelarjem in njihovim družinskim članom, ki so s seboj prinesli obilo dobre volje.

 

 ŽIČKA KARTUZIJA

 

 

 

Prijavite se za komentiranje
Go to top