PREDSTAVITEV ČEBELARSKEGA DRUŠTVA NOVA GORICA V QLANDIJI

 

 

V petek 22.4.2016 je bilo Čebelarsko društvo Nova Gorica povabljeno v Qlandijo v okviru MEDENE TRŽNICE, z namenom obiskovalce centra čim širše informirati in izobraziti o področju čebelarstva in njegovem pomenu.

V centru sta bili postavljeni dve stojnici. Na eni je bila možnost pokušine akacijevega, lipovega in hojevega medu, cvetnega prahu, za kar je poskrbel Marc Boris, ter predstavitev sveč iz čebeljega voska.

Na drugi stojnici pa je bil na razpolago promocijski material Čebelarske zveze Slovenije: pestrost okusov slovenskega medu, medenjaki, tehnološki nasveti za pridobivanje kakovostnega medu, brez čebel ni življenja, čebele in okolje, gozd in čebele,.Razstavljen je bil tudi steklen panj na dveh satih s čebelami in označeno matico, katerega je prinesel Jamšek Andrej.V okviru čebelarskega krožka osnovne šole F. Erjavca, sta mentorja Jamšek Andrej in Vidmar Branko skupaj z otroci predstavila čebelarsko opremo, panje, čebelarsko obleko, orodje in točilo za med.

Za izvedbo dogodka so pripomogli še marljivi člani našega društva: Marija Marc, Vidmar Aleksandra, Paravan Anton, Humar Zvone, Iskra Anton, Pipan Jožef, Boltar Evgen, Bergoč Bogdan, Faganel Larisa, Hozjan Martin in Šuligoj Izidor.

 

 

Prijavite se za komentiranje
Go to top